Strandröpi OB döntő, Lupa-tó – 2017.08.13. vasárnap

 

A 2017-es évre jelentősen megújult a hazai strandröplabdázás. Ez a korábbinál professzionálisabb felkészülési, versenyzési feltételeket és a játékosok hozzáállásának komolyabbra fordulását egyaránt jelenti. Ennek megfelelően mindenki magasabb színvonalat várt előzetesen ettől az idénytől, éles küzdelmeket már főtáblára kerülésért is, nagy csatákat a főtáblán, na és persze több nézőt is…

A Strandröplabda Országos Bajnokság döntőjébe a bajnoki fordulókon és egyéb versenyeken ranglista pontokat szerzők közül a legjobb 16 páros jutott be mindkét nem esetében. Az időjárás a hétvégén nem fogadta igazán a kegyeibe sem a nézőket, sem a versenyzőket. Vasárnapra ugyan szél már nem volt, viszont nagyon borús és főleg a nap elején igen hűvös volt az idő a Lupa-tó partján, a nézők az elődöntőket például kabátban és/vagy pokrócba bugyolálva vacogták végig.

Férfi és női vonalon is sporttörténelem íródott ezen a napon, hiszen Lakatos Enikő és Lutter Eszter párosa zsinórban negyedszer lett bajnok, Bagics Balázs pedig rekordnak számító ötödik trófeáját gyűjtötte be (aktuális párja Nacsa Gábor a másodikat).

A bronzmeccsekről és döntőkről készült képekből adunk közre egy válogatást.

Budakalász, 2017.08.13.

Már most alig várjuk a következő szezont…